Ondersteuning

Jullie gaan scheiden en dat was vast niet de bedoeling toen jullie je gezin begonnen. Jullie gezinssituatie verandert en als ouders staan jullie voor emotionele, financiële en praktische veranderingen.

Ook voor kinderen heeft een scheiding impact. Ze weten niet altijd wat hen te wachten staat en hebben hun eigen gedachten en gevoelens over de scheiding. Ze kunnen het gevoel hebben dat ze moeten kiezen tussen beide ouders of zich schuldig voelen over de breuk.

Iedere scheidingssituatie is anders. Ik geef graag een globaal beeld van wat jullie kunnen verwachten van de ondersteuning.

De ondersteuning van de Kindbehartiger is erop gericht om ieder kind met een vertrouwd en veilig gevoel verder te laten gaan na de scheiding.

De ondersteuning bestaat uit:

Onafhankelijk advies. Ik bekijk onafhankelijk wat de werkelijke behoeften en wensen van jullie kind zijn. Die vertaal ik naar een praktisch advies dat jullie helpt om tot afspraken te komen die zicht geven op een harmonieuze toekomst.

Het luchten van hun hart. Maar dat niet alleen. Ik bied een veilige plek waar kinderen hun hart kunnen luchten, zonder bang te zijn dat ze één van hun ouders tekortdoen of laten vallen. Een plek waar ze zich gehoord voelen en hen het vertrouwen geeft dat hun plek er toe doet.

Eerlijke informatie. Ik geef kinderen (en ouders) eerlijke informatie. Ik leg een scheidingsproces uit aan kinderen op een manier die ouders soms nog niet kunnen omdat de situatie te beladen voor hen is. Kinderen zijn de spanning, geheimen en stiltes vaak zat en hebben behoefte aan eerlijkheid. Ze willen weten waar ze aan toe zijn. Dat geeft hen rust.

Tips voor ouders. Ik ben er ook voor jullie als ouders. Met inzicht en tools leer ik je hoe je op een prettige manier met elkaar en je kind communiceert. Daarnaast leer ik je hoe je op een goede manier omgaat met je emoties in het bijzijn van de kinderen, zodat de kinderen er niet mee belast worden. Tot slot geef ik tips over praktische zaken, de verdeling van de dagelijkse zorg en de opvoeding van de kinderen na een scheiding. 

Meer informatie kunt u vinden op www.kindbehartiger.nl


 
 
 
 
E-mailen
Bellen